[bt_section][bt_row][bt_column width=”1/3″][/bt_column][bt_column width=”2/3″][bt_hr top_spaced=”topExtraSmallSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_text]

جراحی لثه:
زمانی که جراح لثه تشخیص دهد نسوج اطراف دندان ها ناسالم بوده و به واسطه ی اقدامات غیر جراحی قابل ترمیم و بازسازی نیست، اقدام به این امر میکند. در این روش دندانپزشک پس از ایجاد بی حسی وانجام جرم گیری اقدام به جراحی لثه می نماید. در این جراحی، پس از کنار زدن لثه، جرم های زیر لثه را برداشته و بافت های بیمار استخوان را برمی دارد. سپس ناحیه عمل شستشو داده شده، به لثه فرم داده و به محل اولیه بخیه زده می شود.
در جراحی لثه نجات دندان ها هدف اصلی دندان پزشک است.
دلایل جراحی لثه:
• سیگار کشیدن: سیگار کشیدن یکی از دلایلی است که ممکن است باعث شود فرد به جراحی لثه نیاز پیدا کند. اگر نیاز به یک دلیل دیگر برای ترک سیگار دارید، می بایست بدانید که سیگار کشیدن یکی از مهم ترین فاکتورهای ریسک تاثیرگذار بر ابتلا به بیماری های لثه است. علاوه بر این، سیگار کشیدن می تواند احتمال درمان موفقیت آمیز بیماری را از بین ببرد.

• تغییرات هورمونی در بین دخترها/ خانم ها: گاهی تغییرات هورمونی باعث می شود فرد به جراحی لثه نیاز پیدا کند. تغییرات هورمونی باعث حساس تر شدن لثه ها و افزایش احتمال ابتلا به ژنژیویت می شوند.

• دیابت: افراد مبتلا به دیابت در معرض ریسک بالاتر تشکیل عفونت ها هستند که این شرایط شامل ابتلا به بیماری لثه است و ممکن است برای درمان این بیماریها نیاز به جراحی لثه باشد.

• سایر بیماری ها و درمان آنها: ابتلا به بیماری هایی مثل ایدز و درمان آنها می تواند تاثیر منفی بر سلامت لثه ها داشته باشد. این شرایط در موارد درمان بیماری سرطان نیز مشاهده می شود.

• مصرف دارو: صدها قلم از داروهای تجویز شده توسط پزشکان و داروهایی که امکان تهیه آنها از داروخانه ها بدون نسخه پزشک وجود دارد، در عمل می توانند ترشح بزاق در دهان را کاهش دهند. بزاق نقش حفاظت از دهان را بر عهده دارد. بدون ترشح بزاق به مقدار کافی، دهان فرد مستعد ابتلا به عفونت هایی مثل بیماری لثه خواهد شد. علاوه بر این مصرف بعضی داروها می تواند باعث رشد غیر عادی بافت لثه شود و به این ترتیب تمیز کردن دندان ها و لثه ها دشوار می گردد.

• استعداد ژنتیک: بعضی افراد به صورت ژنتیک مستعد ابتلا به بیماری های لثه هستند و بیشتر از سایرین به این بیماری ها مبتلا می شوند و نیاز به جراحی لثه پیدا می کنند.

مراقبت های پس از جراحي لثه:

1- پس از بر طرف شدن اثر داروی بی حسی، احتمال بروز مختصری درد و ناراحتی دور از ذهن نخواهد بود. جهت رفع آن، به محض خروج از مطب دو عدد مسکن (طبق دستور پزشک) مصرف نموده، سپس طبق دستور آن را تکرار نمایید. حتي اگر درد نيز وجود نداشته باشد مصرف مسكن را به دليل دارا بودن خواص ضد التهابي طبق دستور پزشک استفاده نمایید.

2-بعد از جراحی کمپرس سرد را هر  10 دقیقه یکبار به مدت چند ساعت تکرار کنید.

3-از مایعات و غذاهای خنک استقاده کنید.

4-برای جلوگیری از عفونت ثانویه از دهانشویه استفاده کنید.

5-بعد از گذشت یک هفته برای کشیدن بخیه به کلینیک مراجعه کنید.

6— تورم مختصر بعد از عمل، واکنش طبیعی بدن می باشد و معمولاً ظرف 3 تا 4 روز از بین می رود. در صورت شدید و دردناک بودن تورم و یا خونریزی غیر قابل کنترل، با کلینیک تماس بگیرید.

[/bt_text][/bt_column][/bt_row][/bt_section]