[bt_section layout=”boxed” top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”not-spaced” skin=”inherit” full_screen=”no” vertical_align=”inherit” divider=”no” back_image=”” back_color=”” back_video=”” video_settings=”” parallax=”” parallax_offset=”” animation=”” animation_back=”” animation_impress=”” el_id=”” el_class=”” el_style=”” lazy_load=”no” responsive=””][bt_row][bt_column width=”1/1″][bt_hr top_spaced=”topSpaced” bottom_spaced=”not-spaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][bt_text]

درمان های اطفال:


مراقبت کامل از دندان‌های کودکان از بدو تولد می‌تواند به محافظت دندان‌های آنها در سال‌های بعدی عمرشان کمک کند. کودک در هنگام تولد 20 دندان شیری در داخل فک خود دارد. آن تعداد از دندان‌های کودک که در حدود 6 ماهگی به ‌تدریج از درون لثه نمایان می‌شوند، با حفظ فضای دندان‌های دائمی در فک، زمینه را برای لبخند زیبای کودک در آینده فراهم می‌سازنددراین .با در نظر گرفتن مسایل ویژه روانی کودکان با استفاده از تجربه متخصصین اطفال و همراهی کادر درمانی حرفه ای و مجرب در این حوزه درمانی، فضایی متناسب با نیاز کودکان فراهم آمده است. در این بخش کلیه درمان های تخصصی کودکان ارایه می شود که از آن جمله می توان به درمان های زیر اشاره کرد:

1-  ترمیم دندانهای شیری و دایمی: که همانند ترمیم دندان در بزرگسالان است.

2-  عصب کشی یا درمان ریشه دندانهای شیری و دایمی:

دندان‌های شیری معمولاً بین سنین 6 تا 12 سالگی می‌افتند و عملکردی مشابه دندان‌های دائمی دارند و به این ترتیب از بین رفتن یکی از آن‌ها می‌تواند مشکلات مشخص برای صحبت کردن و غذا خوردن فرد به همراه داشته باشد. علاوه بر این، دندان‌های شیری دارای کارکرد مهم دیگری نیز هستند. این دندان‌ها برای رشد مناسب دندان‌های دائم و هدایت این دندان‌ها به سمت موقعیت صحیح، نقش تعیین کننده دارند. به این ترتیب در صورت از بین رفتن دندان‌های شیری، همواره احتمال دارد فرآیند رشد و جایگزینی دندان‌های دائم در دهان با مشکل مواجه شده و مسائلی همچون کج شدن دندان‌های دائم، رشد در محل نامناسب یا ازدحام دندان‌ها در دهان به خاطر عدم وجود فضای کافی بر روی فک، برای فرد ایجاد شود. این شرایط می‌تواند مشکلاتی را در ارتباط با نامرتبی دندان‌ها در دهان ایجاد نماید که درمان آن‌ها نیازمند استفاده از روش‌های درمان ارتودنسی در آینده خواهد بود. در مواردی که مشکل حاد باشد، ممکن است کشیدن دندان غیرقابل اجتناب شده و در ادامه از نگه‌دارنده فضا برای پر کردن فضای خالی ایجاد شده بین دندان‌ها استفاده شود. درمان ریشه در دندانهای شیری به دو ضورت انجام میگیرد:
پالپوتومی: (Pulpotomy). در مواردی که پوسیدگی محدود به بخش بالای پالپ باشد، معمولاً از این روش برای درمان استفاده می‌شود. به این ترتیب بخش آسیب دیده ناحیه پالپ برداشته شده و بخش سالم باقیمانده در محل تثبیت می‌گردد. در نهایت ناحیه تحت درمان ضدعفونی شده و با مواد مناسب پوشانده می‌شود.
پالپکتومی (pulpectomy). در صورتی که بافت پالپ در کل ساختار ریشه دندان دچار عفونت شده باشد، ممکن است لازم شود از پالپکتومی برای بیمار استفاده شود. به این ترتیب کل بافت پالپ از محل خارج می‌شود. در ادامه محل تحت درمان ضدعفونی شده، اصلاحات ظاهری لازم در آن انجام می‌شود و در نهایت با وارد کردن مواد مناسب، بخش داخلی دندان پوشانده خواهد شد. پس از این کار، معمولاً از روکش بر روی دندان جهت ترمیم آن استفاده می‌گردد.

3-روکش دندانهای شیری:

دندان شیری را، حتی اگر پوسیدگی آن شدید باشد و بر دو یا چند سطح اثر گذاشته باشد، گاهی اوقات می‌توان با روکش کردن حفظ کرد. چنانچه پوسیدگی در سطوح متعدد دندان پخش شده باشد یا به مغز دندان رسیده باشد، عصب‌کشی دندان شیری انجام می‌شود؛ در این صورت دندان ضعیف‌تر می‌شود و احتمال ترک خوردن یا شکستگی آن افزایش می‌یابد. در چنین شرایطی است که باید با روکش کردن از دندان محافظت کرد. روکش‌های مختلفی برای حفظ و ترمیم دندان‌های شیری وجود دارد که هر یک مزایا و معایب خاص خود را دارد و برای استفاده در بخش خاصی از دهان مناسب‌تر است. روکش استیل ضدزنگ تا کنون بیشترین کاربرد را در دندانپزشکی کودکان داشته است و بیش از 50 سال است که کارآمدی آن اثبات شده است.
این روکش از پوسته‌های فلزی در اندازه‌های مختلف ساخته می‌شود و متناسب با دندان مورد نظر اندازه می‌شود.
روکش فلزی به دلیل استحکام بالا و مقاومت در برابر رطوبت برای دندان‌های آسیا (دندان‌های عقب دهان) ایده‌آل است.
روکش فلزی در صورت وجود پوسیدگی بین دندانی مفید است.
قرار دادن روکش فلزی روی دندان آسان است و معمولاً در یک جلسه انجام می‌شود.
هزینه مناسبی دارد و از دیگر انواع روکش ارزان‌تر است.

4-فیشورسیلنت:

سطوح جویدن دندان‌های عقبی به دلیل وجود شیارها و درزهای کوچک روی آن ناهموار است. باکتری و ذرات غذا در این شیارها گیر می‌کند و چون مسواک این نقاط را به خوبی تمیز نمی‌کند، مدت زیادی در آنجا باقی می‌ماند و در نهایت منجر به پوسیدگی می‌شود. سیلانت یا شیارپوش پوشش رزین پلاستیکی نامرئی است که سطوح جویدن دندان‌های عقبی را صاف می‌کند تا مقاومت بیشتری در برابر پوسیدگی ایجاد شود. احتمال پوسیدگی دندان با مینای شیاربندی شده بسیار کمتر است، در سال‌های آتی به درمان‌های پرهزینه نیاز پیدا نخواهد کرد و مهم‌تر از هر چیز کودک را دچار درد عذاب‌آور نخواهد ساخت. سیلانت به طور معمول تا 10 سال روی دندان باقی می‌ماند. کودک در این مدت از مزیت درمان پیشگیرانه برخوردار می‌شود و احتمال پوسیدگی دندان بیش از 70 درصد کاهش می‌یابد.

5- فلورایدتراپی:

باعث افزایش استحکام مینای دندان می گردد. فلوراید از طریق آب آشامیدنی، خمیر دندان، دهانشویه، ژل و وارنیش در دسترس قرار می گیرد. ژل و وارنیش توسط دندانپزشک در فواصل زمانی 3 تا 6 ماه (بنا به تشخیص دندانپزشک) توصیه می گردد.

6-فضانگهدارنده:

فضا نگهدارنده‌ها دستگاه‌های غیر فعالی هستند که در صورتی که در زمان مناسبی استفاده شوند، می‌توانند به بیرون آمدن دندان‌های دائمی خلفی کمک کرده تا مرتب‌تر از مواقع عادی، بیرون بیایند. در صورتی که دندان کودک شما به دلیل پوسیدگی یا یک سانحه زودتر از حد معمول افتاده باشد، استفاده از فضا نگهدارنده برای جلوگیری از کوچک شدن این فضای ایجاد شده و مشکلات دندانی در هنگام بیرون آمدن دندان‌های دائمی از اهمیت زیادی برخوردار است.

[/bt_text][bt_hr top_spaced=”not-spaced” bottom_spaced=”bottomSpaced” transparent_border=”noBorder” el_class=”” el_style=””][/bt_hr][/bt_column][/bt_row][bt_row][/bt_row][/bt_section][bt_section][/bt_section]